Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin Etkinlikleri

Erasmus Koordinatörlüğündeki Personellerimiz Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Düzenlenen Dijital Erasmus (EduGain) Toplantısına Katıldı

Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından 15 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçin olarak düzenlenen Dijital Erasmus (EduGain) Toplantısına, Erasmus Koordinatörlüğündeki personellerimiz katıldı. Avrupa Komisyonu'nun daha yeşil, daha kapsamlı ve daha dijital amaçlarına değinen toplantıda genel olarak dijital Erasmus+ konusu hakkında detaylı bilgiler verildi. Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Uzman Hüseyin Özdemir kağıtsız Erasmus+ konusu hakkında kısaca bilgi verdi. Daha sonra ise Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Abdülkadir Gölcü ve Dr. Ömer Kavrar geliştirdikleri KA2 projesi ve Dashboard sistemi hakkında açıklamalarda bulundular. European University Foundation’dan (EUF) ilgili yönetici Joao Bacelar kağıtsız Erasmus+ konusunu tüm detaylarıyla anlattı. Toplantının sonlarına doğru TÜBİTAK’tan M. Uğur Yılmaz Edugain/YETKİM uygulaması hakkında bilgiler verdi. Toplantı soru-cevap bölümleriyle sona erdi.  

Erasmus Koordinatörlüğü Erasmus+ Yabancı Dil Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler İçin Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirdi

Erasmus Koordinatörlüğü Erasmus+ Online Yabancı Dil Sınavında başarılı olan asil ve yedek öğrenciler için 15 Nisan 2021 Perşembe günü Zoom üzerinden online olarak Oryantasyon toplantısı düzenledi. Toplantıda öncelikle Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliği kapsamında bilgi verildi. Daha sonra ilerleyen Erasmus sürecinin nasıl olacağı ve ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Toplantı soru ve cevap bölümleriyle sona erdi.

Üniversitemizde “Erasmus+ Deneyim Paylaşımı” Başlıklı E-Toplantı Gerçekleştirildi 

Üniversitemizde “Erasmus+ Deneyim Paylaşımı” başlıklı e-toplantı, Fen Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, Arş. Gör. Gülten Silindir Keretli ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Öğr. Gör. Yusuf Avar’ın moderatörlüğünde; Polonya’nın Lodz Üniversitesi’nde Erasmus+ öğrencilerine daha önce gönüllü olarak danışmanlık hizmeti veren Iryna Siwiak, Üniversitemizde öğrencilikleri sırasında Erasmus+ Değişim Programından yararlanan Gizem Giyer ve Ferdane Yılmaz’ın katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.  

Panele katılan dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başlayan, Arş. Gör. Gülten Silindir Keretli, konuşmacıların öz geçmişleri hakkında kısaca bilgi verdi ve Siwiak’ın konuşmalarını tercüme etti.

İlk olarak sözü Polonya’nın Lodz Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisansını tamamlayan Iryna Siwiak aldı. Ukrayna’dan Polonya’ya geçiş hikayesini ve öğrenciliği esnasında deneyimlediği mentörlük hikayelerini paylaştı. Mentörlerin öğrencileri karşıladıklarını, konaklama konusunda öğrencilere yardım ettiklerini, eğitim sistemlerini ve şehri tanıttıklarını dile getirdi.

Daha sonra sözü alan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunumuz Gizem Giyer Lodz Üniversitesi’nde yaşadığı anılardan bahsetti. Erasmus+’u her öğrenciye tavsiye eden Giyer; dil gelişimi, konaklama, Erasmus Student Network (ESN) ve oradaki eğitimden sistemi hakkında bilgi verdi.

Son sözü alan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunumuz Ferdane Yılmaz ise davet mektubu, sağlık sigortası, ders seçimi, düzenlenen etkinlikler, gezdikleri ülkeler ve Erasmus+ süreci hakkında detaylı bilgiler verdi.  

Katılımcılar Erasmus+ programından yararlanacak öğrencilere öneriler verdikten sonra; e-toplantı konu ile ilgili soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Üniversitemizde Erasmus+ Online Yabancı Dil Sınavı Yapıldı

2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Online Yabancı Dil sınavı 5 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşti. Sözlü sınava hak kazananlar ise 8 Nisan da sınavlarını gerçekleştirdiler. 150’ye yakın öğrencimiz Erasmus+ Yabancı Dil Sınavına başvurularını online olarak yaptı. Sınavımız yüksek güvenlik önemleri çerçevesinde gerçekleşti. Sınav için Zoom üzerinden gözetmenlerimiz öğrencileri takip etti. Sınav ise Autoproctor sistemi üzerinde gerçekleşti. Yapılan sözlü sınav da Zoom üzerinden gerçekleşti. 

Üniversitemizde “Erasmus+ Deneyim Paylaşımı” Başlıklı E-Toplantı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “Erasmus+ Deneyim Paylaşımı” başlıklı e-toplantı, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Yusuf Avar’ın yönlendiriciliği ve Üniversitemizde öğrencilikleri sırasında Erasmus+ Değişim Programından yararlanan Arafat Sevinç, Yaren Nisa Zeybel, Ibrahem Adham Dıtbachaturkmani ve Nazım Işıkçı’nın katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.  

Panele katılan dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başlayan Öğr. Gör. Yusuf AVAR Erasmus+ Öğrenim ve Erasmus+ Staj hareketliliği hakkında kısaca bilgi verdi.

İlk olarak söz alan Bahçe Bitkileri alanında yüksek lisans yapan ve şu an da eğitimine Portekiz’de devam eden Dıtbachaturkmani; Erasmus yapmak isteyen öğrencilerin korkmaması gerektiğini belirtti. Daha sonra Polonya’da ve hali hazırda Portekiz’de yaşadıkları tecrübeler hakkında bilgi verdi.

Dıtbachaturkmani’den sonra sözü alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunumuz Sevinç European Solidarity Corps çerçevesinde Bulgaristan’da eğitim danışmanlığını yaptığını, lisans döneminde de iki defa Erasmus+’tan yararlandığını ifade etti. Erasmus+ sayesinde dünyayı, kendisini ve kültürleri daha iyi tanımladığını ve hayatı boyunca da Erasmus+’un etkisinde olacağını sözlerine ekledi.     

Üniversitemizin Sınıf Öğretmenliği bölümünün son döneminde olan Zeybel ise Erasmus+ Sınavına hazırlık sürecinden, gittiği üniversite ile ilgili yaptığı araştırmalardan, Erasmus+ hibesinden, Polonya’da yaşadığı deneyimlerden, eğitim sisteminden, ulaşımdan ve günlük yaşamdan tecrübelerini aktardı.

Son sözü alan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümümü mezunumuz Işıkçı ise yaşadığı tüm zorluklara rağmen Erasmus+’tan yararlanılması gerektiğini vurguladı. Teknik bir üniversiteye gittiği için iyi fırsatlar yakaladığını, Erasmus+ kapsamında çoğu üniversitede bulunan mentor sisteminden, dil gelişiminden ve de Erasmus+ kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.  

E-toplantı konu ile ilgili soru-cevap bölümü ve online yapılacak olan Erasmus+ sınavı hakkında verilen bilgi ile sona erdi.

 

Dış İlişkiler Ofisi Personeli Üniversitemizde Gerçekleşen “Kişisel Verileri Koruma Kanunu” Çerçevesinde Bilgilendirme Toplantısı ve Eğitim Seminerine Katıldı  

 Üniversitemiz Kütüphane ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “6698 Sayılı-Verileri Koruma Kanunu” bilgilendirme toplantısına Dış İlişkiler Ofisi Personeli katıldı. Toplantının başında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Aldemir, yaptığı konuşmada yürürlüğe giren yasa ve hükümler doğrultusunda kişisel verilerin korunması kanununun önemini vurgulayarak bunun kurum, birim ve kişilere önemli sorumluluklar yüklediğini belirtti. Daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Orkun Aziz Döner’in sunumları ile eğitim semineri devam edip tamamlandı. Dış İlişkiler Ofisi daha sonra kanunun öngördüğü sorumlulukları yerine getirerek kendi işlemlerini tamamlamış oldu. 

Dış İlişkiler Ofisi Personeli Üniversitemize Yeniden Atanan Rektörümüz Karacoşkun’u Tebrik Etti 

Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE ve birim personelleri 02.03.2021 tarihinde Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkon’u göreve yeniden atanmasından dolayı tebrik etti. 

Tebrik merasiminden sonra Koordinatörümüz, ofisin çalışması ve yeni hedefleri hakkında Rektör Karacoşkun’u kısaca bilgilendirdi. Koordinatörümüz birimin yeni yapılandırması sayesinde; Erasmus+, Mevlana ve Farabi Değişim Programlarının önemine vurgu yaparak yapılan ikili anlaşma ve projelerinin de artacağını ifade etti. Daha sonra Uluslararasılaşmanın Üniversitemiz için çok önemli olduğunu ve bu yüzden Üniversitemizde bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin her türlü ihtiyaç ve faaliyeti için elimizden gelen tüm çabayı gösterdiğimizi ve her zaman da göstereceğimizi dile getirdi. Koordinatörümüz ayrıca Dış İlişkiler Ofisi olarak her türlü AB ve diğer projeleri takip ettiğimizi ve bu konularda da gereken bilgilendirmeyi ve ihtiyaç halinde gereken proje başvurularını yapacağımızı da ekledi. Son olarak da elinizde bulunan Kampüs 7 Dergisi’nin önemine değindi ve Rektör Karacoşkun’a tüm destekleri için teşekkür etti. 

Daha sonra söz alan Rektörümüz Karacoşkon yeni yapılandırmadan dolayı Koordinatörümüze duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kilis şehrimizin ve Üniversitemizin kapasitesinin iyi olduğunu ve bunu belgelendirmek için de somut adımlar atmamız gerekiyor diye ekledi. Üniversitemizin insan kaynaklarında yaşanılan sorunu çözmek için elinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Rektörümüz Karacoşkun; göç konusunun Şehrimiz ve Üniversitemiz için oldukça önemli olduğunu ve artık bu konularda Üniversitemizin rol model olması gerektiğini ifade etti. Üniversitemiz öncülüğünde; İngiltere başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini, Orta Doğu’da bulunan ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri’ni ve Kanada gibi ülkeleri içine alan protokollerinin göç konuları başta olmak üzere diğer konular için de oluşmasının Üniversitemiz için çok hayati olduğunu dile getirdi. Görüşmenin sonunda Rektörümüz Karacoşkun; Doç. Dr. İbrahim EFE ve Dış İlişkiler Ofisi personeline tebriklerinden dolayı teşekkür etti.     

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı 

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Ahmet TURANOĞLU, Öğr. Gör. Müslüm EFLATUN, Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 22.02.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir. 

Toplantıda; 

-      Yılda iki defa (Haziran-Ocak) yayınlanacak olan derginin adının Kampüs 7 olması 

-      Çalışmalar hakkında Rektör hocayı bilgilendirmek için en kısa zamanda bir toplantı yapılması 

-      Ofiste çalışan öğretim görevlileri arasında görev paylaşımının yeniden yapılması 

-      Ofisin web sitesinin güncellenmesi 

         Konuları görüşülüp karara bağlanmıştır.   

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı 

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Ahmet TURANOĞLU, Öğr. Gör. Müslüm EFLATUN, Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 15.02.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir. 

Toplantıda temel olarak: 

-      Dergi çalışmasının hızlanması ve dergi adının bir an önce belirlenmesi 

-      K107 Projelerinin detaylıca araştırılması 

-      Erasmus Personel Hareketliliğinin başlatma fikrinin sunulması 

-      Hazırlanan broşürlerin basımı ile ilgili işlemlerin yapılması gibi konular görüşülmüştür. 

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı 

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Müslüm EFLATUN, Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 01.02.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir. 

Toplantıda temel olarak: 

-      Dış İlişkiler Ofisi kapmasında hazırlanacak olan derginin isminin haftaya belirlenmesi, dergi                        başvurusunun en kısa sürede yapılması ve Ocak-Temmuz aylarında derginin iki defa basılması 

-      Horizon-2020 ikinci dönem başvuruları hakkında en kısa sürede bir haberin yapılması 

-      Öğrencilere yönelik dil kursları üzerinden çeşitli hazırlıkların yapılması 

-      Etkinlik takviminin belirlenmesi gibi konular görüşülmüştür. 

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı 

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 25.01.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir. 

Toplantıda temel olarak:

-      Uluslararasılaşma kapsamında diğer ülkelerden öğretim üyelerinin üniversitemize davet edilmesi

-      AB projeleri (Horizon) ve TUBİTAK projeleri gibi çeşitli projeleri tanıtmaya yönelik etkinlikler                      yapılması

-      2021 yılı için etkinlikler listesinin hazırlanmasını ve bu etkinliklerin öğretim üyelerini ve öğrencilerini            kapsayacak şekilde geniş olması

-      Üniversitemizde bulunan uluslararası öğrencilere yönelik mülakat haberinin yapılması gibi konular               görüşülmüştür.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Ahmet Turanoğlu, Öğr. Gör. Müslüm EFLATUN, Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 19.01.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir.

Toplantıda temel olarak:

-      Uluslararasılaşma kapsamında Uluslararasılaşma Strateji Belgesi hazırlama teklifinde bulunulmasına;

-      Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü için hazırlanması düşünülen otomasyon sisteminin araştırma              süresinin devam edilmesine ve bu süre zarfında mevcut sistemin kullanılmasına;

-      İlk baskısı haziran ayına yetişmek üzere Uluslararası İlişkiler Bülteni’nin çalışmalarınabaşlanılmasına  ve hazırlanacak olan bültenlerin üniversite matbaasında basılmasına;

-      Üniversitemizde bulunan yabancı öğrencilerin yaşadığı zorlukları içeren ve aynı zamanda Covid 19 ile ilgili bilgiler içeren bir broşürün derhal hazırlanmasına;

-      AB projeleri ile ilgili araştırmalar yapılmasına ve bu çerçevede Horizon projelerinin üniversite                      temsilcisini  belirleme;

-      Değişim programları (Erasmus+, Mevlana ve Farabi) ile ilgili başvuru süreçlerinde düzenli olarak                öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantılarının yapılmasına;

-      Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü kapsamında; Değişim Programları Alt Birimi, Uluslararasılaşma Alt  Birimi ve Proje Alt Birimini kurma planları gibi konular görüşülmüş ve bazıları karara bağlanmıştır.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Toplantısı Yapıldı

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim EFE başkanlığında; Dış ilişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Müslüm EFLATUN, Öğr. Gör. Emre Baran PAK ve Öğr. Gör. Yusuf AVAR’ın katılımıyla 11.01.2021 tarihinde Zoom programı üzerinde bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda başlıca; Uluslararasılaşma Strateji Belgesi, Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim Programlarının tanıtımı ve etkinlikleri, Dış İlişkiler Ofisi için otomasyon sistemlerinin incelenmesi ve ofisimizle ilgili faaliyetleri içerecek altı ayda bir hazırlanacak olan faaliyer raporu/basın bülteni hakkında görüş alış verişi yapılmıştır. Belirlenen hedeflere ulaşılması için gelecek hafta tekrar bir toplantının yapılması kararlaştırılmıştır. 

ERASMUS+ kapsamında Üniversitemize gelen Dr. Ewa Romanowska Öğrencilerimizle Söyleşi Gerçekleştirdi

Erasmus+ ders verme hareketliliği kapsamında Polonya’nın Non-State College of Pedagogy in Bialystok Üniversitesi’nden pedagog Dr. Ewa Romanowska üniversitemizde öğrencilerimizle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

Podlaskie Bölgesi'ndeki Polonyalı Öğrencilerin Ahlaki Tutumlarındaki Hoşgörü ve Sertlik konusunda konferans veren Romanowska’ya program sonunda Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhat Yaşar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. (08/05/2019)

Üniversitemiz ile Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi Arasında

İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemizin yurtdışındaki üniversitelerle ilişkilerini geliştirme ve ikili iş birliklerini artırma hedefleri çerçevesinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesine çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret çerçevesinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi arasında İkili İş Birliği Protokolü imzalandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Turki Obaidat arasında Al-Zeytoonaah Üniversitesi Rektörlüğünde imzalanan protokole göre, iki yükseköğretim kurumu arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak bilimsel ve akademik çalışmalar, seminer, konferans ve çalıştaylar düzenlenebilecek. Ayrıca Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri Ürdün’de yaz döneminde Arapça kurslarına katılabilecekler. (22/04/2019)


KİYÜ'de 2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Gerçekleştirildi

 2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde Avrupa'da öğrenim görmek veya staj yapmak isteyen öğrencilerimiz Yabancı Dil Sınavına katıldılar. Mühendislik-Mimarlık Fakültesindeki 2 amfi ve 4 sınıfta gerçekleştirilen ve 200 öğrencinin katıldığı sınavda, öğrencilere yabancı dil yeterliklerini ölçmeye yönelik 55 soru yöneltildi. Başarılı olup program kapsamında yurt dışına gitmeye hak kazanacak olan öğrenciler, Avrupa ülkelerinde burslu olarak öğrenim görerek hem ülkemizi temsil edecek hem de Avrupa deneyimlerini ve yabancı dil pratiklerini arttırmış olacaklar. (02/04/2019)

2018-2019 Bahar Dönemi Erasmus+ Dil Sınavı Gerçekleştirildi

2018-2019 Bahar döneminde Erasmus Öğenci Hareketliliği ile Avrupa'nın 17 ülkesinde anlaşmalı olduğumuz 60'tan fazla üniversitede oğrenim görmek isteyen 120 öğrencimiz, İngilizce dil sınavına katılarak 90 dakika boyunca sınav heyecanı yaşadılar. (30/11/2018)


Ürdünlü Akademisyenler KİYÜ’de Ders Verdi


Ülkeler arası öğrenci ve akademisyen programı olan Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün'den Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ne 15 gün ders vermek için gelen Ürdünlü akademisyenler Rektörümüz Karacoşkun’u ziyaret ettiler.

Al-zaytoonah Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alaadeen Zaki Ali  Mousa, Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde; Al-zaytoonah Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mohammad Hasan Olyan Altarawneh, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi’nde; Doç. Dr. Sabha Ahmad Mohammad Alkam Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 15 günden bu yana ders veren akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sonunda Rektör Karacoşkun’a plaket takdiminde bulunan Ürdünlü akademisyenlere Rektör Karacoşkun da Kilis fotoğraflarının bulunduğu birer tablo hediye etti. Görüşmeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ruhat Yaşar da katıldı. (04/10/2018)

 

ÜNİVERSİTEMİZ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİNE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017-2018 Akademik yılı Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Toplantı Salonunda üniversitemize yeni başlayan öğrencilere yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi. Uyum programı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi tanıtımı ile başladı. Toplantıda Dış İlişkiler Koordinatörlüğü öğretim elemanlarından Uzm. Ahmet TURANOĞLU ve Uzm. Müslüm EFLATUN Erasmus+, Farabi ve Mevlana Değişim Programları hakkında öğrencilere bilgi verdi.



Polonya'dan gelen Erasmus öğrencileri Rektörümüz sayın Prof. Dr. İsmail Güvenç'i ziyaret etti. (Mart 2012)


Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı (Mart 2012)



Isparta Süleyman Demirel Üniversite'sinde düzenlenen 3. Sharing Erasmus Experiences etkinliklerine Üniversitemiz de katıldı. (Mayıs 2012)



Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi'nde Erasmus Paylaşım Paneli düzenlendi. (Ekim, 2011)


Fakültemizin konferans salonunda 20 Ekim 2011 tarihinde ERASMUS Paylaşım Paneli düzenlendi. 2010-2011 Bahar Döneminde Erasmus Programı kapsamında Yunanistan'da eğitim gören öğrencilerimiz deneyimlerini öğrenci ve akademisyenlerle paylaştılar. Panele fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ökkeş Kesici, MREF Erasmus Koordinatörü Araş. Gör. Zeynel Amaç, Sınıf Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Günay, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Kırğın, Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Tila Erden ve
Fatma Yıldız konuşmacı olarak katıldılar. Panel, slayt gösterisi ve soruların cevaplandırılmasının ardından verilen bir kokteyl ile sona erdi.

Erasmus Paylaşım Paneli

Panel 2011


Panel 2011


Panel 2011


Panel 2011



Üniversitemiz Erasmus Yıllık Toplantısında temsil edildi (Kasım, 2013)

Kasım ayı içerisinde Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya üniversitemizi temsilen Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup DOĞAN, Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel AMAÇ ve Müslüm EFLATUN katıldı.

İki gün süren toplantıda Erasmus Değişim Programı’nın adının ERASMUS+ olarak değiştirildiği ve 2015 yılından itibaren sadece AB ülkelerini değil, tüm dünya üniversitelerini kapsadığı bildirildi. Ayrıca, programdaki köklü değişiklikler detaylı olarak anlatıldı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi. Yıllık toplantı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.


Üniversitemizde Erasmus+ Programı ve Projeler Tanıtıldı (Mart, 2014)

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel Amaç tarafından, Erasmus+ programı ve Avrupa Birliği projeleri hakkında akademik personelimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Her gün farklı bir birimde gerçekleştirilen etkinliklerde, Erasmus+ programı, mesleki eğitim öğrenme hareketliliği, mesleki eğitim stratejik ortaklıklar, sektörel beceri ortaklıkları ve bilgi ortaklıkları hakkında sunumlar yapıldı.

    Soruların cevaplandırılması ile sona eren etkinliklere katılan akademisyenler, toplantıların faydalı olduğunu ve Erasmus+ programıyla beraber, üniversitemizde daha fazla projelerin yapılabileceği konusunda görüşlerini ifade ettiler.

Erasmus+ programı, projeler ve stratejik ortaklıklar ile ilgili sunuların birer örneğine http://erasmus.kilis.edu.tr/sayfa/4618/Erasmus+_Sunular web adresinden ulaşabilirsiniz.


Erasmus+ Deneyim Paylaşımı Paneli'nin İkincisi Düzenlendi. (Mart, 2014)

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Panel 1

Erasmus+ Panel 4


Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Yapıldı (Mart, 2014)

Üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan araçlardan biri olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversiteler ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 2014-2015 akademik yılında eğitim alacak öğrencileri belirleyecek Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi amfilerinde yapıldı.

Sınavda kullanılan sorular Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından hazırlandı ve soru kitapçıkları üniversitemiz matbaasında ÖSYM kalitesinde basıldı. Büyük bir katılımın gözlendiği sınav sonrası öğrenciler heyecanlı olduklarını, Erasmus+ Programı’nın kendileri için büyük fırsat olduğunu, Erasmus+ ile Avrupa üniversitelerinde eğitim alma ve kendilerini geliştirme imkânlarının bulunduğunu belirttiler.

Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan da yaptığı açıklamada, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını söyledi.


Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı (Nisan, 2014)

Üniversitemizde, yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimine imkan tanıyan Mevlana Değişim Programı bilgilendirme toplantıları yapıldı.

İki ayrı günde gerçekleştirilen toplantılara; Fen Edebiyat Fakültesi, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Yusuf Ağkuş tarafından Mevlana Değişim Programı hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya katılan öğrenciler, bu tür toplantıların faydalı olduğunu ve Mevlana programıyla birlikte üniversitemizde yurtdışı eğitim fırsatlarının daha da arttığını ve çeşitlendiğini dile getirdiler.





Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Polonya Pomerianian at Sluspk Üniversitesinden Misafirlerimiz Geldi (Mayıs, 2014) Daha fazla bilgi ve resim için lütfen tıklayınız. (Tercüme Desteği İçin Sayın Okutman Hülya Saygılı Hanımefendi'ye Teşekkürler!)

Erasmus Personel


Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel

Erasmus Personel


Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Yurtdışında Eğitim Gören Öğrencilerimiz Deneyimlerini Paylaştı (24 Aralık 2014)

Zeynep Canbaz (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),

Nuray Özsöyleyen (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),

Mehmet Cihad Kaya (MM Fakültesi İnşaat Mühendisliği)

Mehmet Sait Akiz (İİBF İktisat)

Hakan Doğan (YŞ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik)

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Üniversitemizde Eğitim Gören Öğrencilerimiz Ülkelerini Tanıtıp Deneyimlerini Paylaştı (25 Aralık 2014)

Diana Dumitrascu ("Lucian Blaga" University of Sibiu, Romanya)

Natalia Janiak (Pomeranian University in Słupsk, Polonya)

Radek Jakrzewski  (Pomeranian University in Słupsk, Polonya)


Erasmus+ Personel Hareketliliği Kapsamında Yurdışı Deneyimi Yaşayan Öğretim Elemanlarımız Deneyimlerini Paylaştı (26 Aralık 2014)

Prof. Dr. Ahmet Çakır,

Dr. Metin Açıkyıldız,

Öğretim Görevlisi Muhammet Hüküm,

Arş. Gör. Ebru Külekçi,

Arş. Gör. Mehmet Koç






Son Güncelleme: 2021-04-15 15:41:16
        

                                                                                Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024